Hartige Taart: Zalm en Broccoli Quiche


Deze Hartige Taart met Zalm en Broccoli is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van zalm en broccoli zorgt voor een gezonde en smaakvolle vulling. De korst van de quiche is knapperig en geeft een heerlijke textuur aan het gerecht. Het maken van een hartige taart klinkt misschien ingewikkeld, maar met dit recept is het eigenlijk heel eenvoudig. Volg gewoon de onderstaande instructies en geniet van deze heerlijke quiche!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige Taart
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gram gerookte zalm, in dunne reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 ml room
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
  • snufje nootmuskaat
  • 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de broccoli roosjes kort in een pan met kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is.
  4. Doe de gekookte broccoli, gerookte zalm en ui in een grote kom en meng goed door elkaar.
  5. Klop in een aparte kom de eieren, melk, room, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat samen.
  6. Voeg het eimengsel toe aan de kom met broccoli, zalm en ui. Meng alles goed door elkaar.
  7. Bekleed een quichevorm met het kant-en-klare hartige taartdeeg.
  8. Giet het mengsel met de broccoli, zalm en ui in de quichevorm.
  9. Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
  10. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Hartige Taart: Zalm en Broccoli Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *