Hartige taart: Spinazie en Geitenkaas Quiche


Deze hartige taart met spinazie en geitenkaas is een heerlijk gerecht voor een lunch of lichte avondmaaltijd. De smeuige vulling van spinazie, geitenkaas en kruiden wordt omhuld door een knapperige korst van bladerdeeg. Het is een eenvoudig recept dat snel te bereiden is, maar toch vol van smaak is. Serveer de quiche warm met een frisse salade en geniet van een heerlijke maaltijd!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige taart
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram spinazie (diepvries)
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  5. Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat het vocht verdampt is.
  6. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef.
  7. Verkruimel de geitenkaas boven een kom.
  8. Voeg de eieren, room, gedroogde tijm, zout en peper toe aan de kom en meng goed door elkaar.
  9. Leg de plakjes bladerdeeg in een ingevette quichevorm en druk de randen goed aan.
  10. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  11. Verdeel de spinazie over de bodem van de quichevorm.
  12. Giet het eiermengsel over de spinazie.
  13. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
  14. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  15. Serveer warm en geniet van je hartige taart met spinazie en geitenkaas!

Hartige taart: Spinazie en Geitenkaas Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *