Hartige taart: Broccoli en Gorgonzola Quiche


Deze hartige taart met broccoli en gorgonzola is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van de romige gorgonzola en de knapperige broccoli zorgt voor een verrassend lekkere smaak. Bovendien is deze quiche vrij eenvoudig te maken en heb je er niet veel ingredienten voor nodig. Je kunt de taart warm of koud serveren en eventueel nog extra groenten toevoegen zoals rode paprika of champignons. Deze broccoli en gorgonzola quiche is een smaakvolle en gezonde keuze voor degenen die van hartige taarten houden.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige taart
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram broccoli
  • 150 gram gorgonzola
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water gaar.
  3. Laat de broccoli uitlekken en zet het even apart.
  4. Vet een quichevorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  6. Verdeel de gekookte broccoli over de bodem van de taartvorm.
  7. Verkruimel de gorgonzola en strooi dit gelijkmatig over de broccoli.
  8. In een kom klop je de eieren los en meng je de slagroom erdoorheen.
  9. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  10. Giet het eiermengsel over de broccoli en gorgonzola.
  11. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  12. Haal de quiche uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  13. Serveer de hartige taart warm of koud.

Hartige taart: Broccoli en Gorgonzola Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *