Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Hartige taart: Aubergine en Mozzarella Quiche


Deze hartige taart met aubergine en mozzarella is perfect voor een lunch of lichte avondmaaltijd. Het is een heerlijk en smaakvol gerecht dat gemakkelijk te maken is. De combinatie van de zachte aubergine en romige mozzarella zorgt voor een geweldige smaakbeleving. Daarnaast is deze quiche ook nog eens gezond en voedzaam, omdat het boordevol groenten zit. Volg dit eenvoudige recept en geniet van een heerlijke hartige taart!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige Taart
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 1 rol kant-en-klaar hartigetaartdeeg
  • 1 grote aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes ter decoratie


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes en bestrooi met zout. Laat dit 10 minuten staan zodat het vocht uit de aubergine trekt.
  3. Spoel de plakjes aubergine af en dep ze droog met een keukenpapiertje.
  4. Vet een quichevorm in met boter of olie en bekleed met het hartigetaartdeeg.
  5. Leg de plakjes aubergine op het deeg en verkruimel de mozzarella eroverheen.
  6. Klop in een kom de eieren, slagroom, geraspte kaas, peper en zout door elkaar.
  7. Giet het eimengsel gelijkmatig over de aubergine en mozzarella.
  8. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  10. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
  11. Geniet van je heerlijke hartige taart: Aubergine en Mozzarella Quiche!

Hartige taart: Aubergine en Mozzarella Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *