Een heerlijk recept voor een hartige taart is altijd een goede keuze voor een smakelijke maaltijd. Een van de meest geliefde varianten is de Courgette en Ricotta Quiche. Met zijn romige vulling en knapperige korst is deze taart een ware traktatie voor je smaakpapillen. Hier volgt een eenvoudig recept om deze verrukkelijke hartige taart zelf te maken!

Het belangrijkste onderdeel van deze quiche is natuurlijk de vulling. Voor de Courgette en Ricotta Quiche heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
– 200 gram ricotta
– 3 eieren
– 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld gruyère)
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 150 milliliter melk
– 150 gram bloem
– 75 gram boter
– Zout en peper naar smaak

Begin met het maken van het deeg voor de korst. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed dit met je handen tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig een beetje koud water toe om een soepel deeg te krijgen. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Terwijl het deeg rust, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een quichevorm in met wat boter of olie.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd eventueel overtollig deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de korst om te voorkomen dat deze tijdens het bakken omhoog komt.

Bak de taartbodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven. Dit betekent dat je de bodem bedekt met een vel bakpapier en daarop bakbonen of droge rijst plaatst om te voorkomen dat de bodem omhoog komt. Haal na 10 minuten de bakbonen en het bakpapier weg en bak de bodem nog eens 10 minuten, of totdat deze licht goudbruin is.

Terwijl de taartbodem afkoelt, bereid je de vulling voor. Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de plakjes courgette toe en bak deze kort mee tot ze iets zachter zijn geworden.

Klop in een aparte kom de eieren los en voeg de ricotta en melk toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het courgette-uimengsel over de voorgebakken taartbodem. Giet het eiermengsel er gelijkmatig overheen en bestrooi de quiche met de geraspte kaas.

Bak de Courgette en Ricotta Quiche ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de vulling stevig is geworden en de kaas goudbruin is.

Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer deze heerlijke hartige taart met een frisse groene salade als lichte maaltijd, of als onderdeel van een uitgebreide lunch of brunch.

De Courgette en Ricotta Quiche is een fantastisch gerecht dat geschikt is voor zowel feestelijke gelegenheden als voor een doordeweekse avondmaaltijd. Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke smaken en texturen van deze hartige taart! Eet smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *