Hartige taart: Broccoli en Cheddar Quiche
Deze hartige taart met broccoli en cheddar is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of lichte avondmaaltijd. Het is een klassieke quiche met een smaakvolle vulling van broccoli, cheddar en eieren, omhuld in een knapperige, zelfgemaakte korst. Deze quiche is zowel hartig als romig, en zit boordevol voedingsstoffen. Het is eenvoudig te maken en kan worden aangepast met jouw favoriete kruiden en specerijen. Serveer het warm of koud, alleen of met een groene salade erbij. Deze broccoli en cheddar quiche zal zeker een favoriet worden bij het hele gezin!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:35 minuten
Categorie:Hartige taart
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram cheddar kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de korst:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de bloem en het zout in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot het deeg op broodkruimels lijkt.
  3. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de broccoli toe en bak 3-4 minuten, tot de broccoli iets zachter is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop in een grote kom de eieren en slagroom samen. Voeg de geraspte cheddar toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevette quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Schep het broccoli mengsel op de bodem van de taartvorm en giet het eimengsel eroverheen.
  8. Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het midden stevig aanvoelt.
  9. Laat de quiche 5 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  10. Serveer warm of koud, alleen of met een salade.

Hartige taart: Broccoli en Cheddar Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *