Hartige taart: Prei en Ham Quiche
Deze hartige taart met prei en ham is een heerlijke en makkelijke maaltijd om te maken. De taart heeft een knapperige korst en is gevuld met een romige mix van prei, ham en kaas. Het is een perfect gerecht om te serveren als lunch of avondeten. Je kunt de quiche warm of koud eten, dus het is ook ideaal om mee te nemen als lunch. Met dit recept maak je een hartige taart voor ongeveer 4 tot 6 personen.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige Taarten
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 1 rol kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • 3 preien
  • 200 gram hamreepjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • Peper en zout naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Ontdooi het hartige taartdeeg volgens de instructies op de verpakking en bekleed hiermee een quichevorm.
  3. Snijd de preien in dunne ringen en was ze grondig.
  4. Verhit wat olie in een pan en bak de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de hamreepjes toe aan de pan en bak nog 2 minuten mee.
  6. Breng het prei-ham mengsel op smaak met peper en zout.
  7. Klop in een kom de eieren los met de room en voeg de geraspte kaas toe. Meng goed door elkaar.
  8. Verdeel het prei-ham mengsel over de bodem van de quichevorm.
  9. Giet het eimengsel over de prei en ham heen.
  10. Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de taart mooi goudbruin en stevig is.
  11. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Hartige taart: Prei en Ham Quiche

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *