Hartige taart: Quiche Lorraine (Hartige taart Lorraine)
Hartige taarten zijn heerlijke gerechten die vaak geserveerd worden als lunch of lichte avondmaaltijd. Een klassieke hartige taart is de Quiche Lorraine, een heerlijke variant met spek en kaas. Deze quiche heeft een knapperige korst en een smeuïge vulling. Het is een perfect gerecht om te delen met vrienden en familie. In dit recept leg ik uit hoe je gemakkelijk zelf een Quiche Lorraine kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke hartige taart!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Hartige taarten
Herkomst:Frans
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de bloem, boter en een snufje zout in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg het ei toe en kneed het deeg tot een bal. Voeg eventueel een beetje water toe als het deeg te droog is.
  4. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan krokant.
  6. Snipper de ui en fruit deze aan in dezelfde pan als het spek, tot de ui glazig is.
  7. Klop in een andere kom de eieren los met de slagroom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een ingevette quichevorm.
  9. Verdeel de spekreepjes en ui over de bodem.
  10. Giet het eimengsel eroverheen.
  11. Bestrooi de quiche met geraspte kaas.
  12. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling stevig en goudbruin is.
  13. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  14. Serveer de Quiche Lorraine warm of op kamertemperatuur, als hoofdgerecht of bijgerecht.

Hartige taart: Quiche Lorraine (Hartige taart Lorraine)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *